Roeien

Roeien is een hele gezonde sport voor lichaam en geest. De rust op het water is een goede remedie tegen stress en de lichamelijke beweging traint de spieren van benen, billen, rug, buik en armen en zorgt voor een hoge verbranding van calorieën.In tegenstelling tot balsporten of hardlopen worden bij het roeien de gewrichten niet belast en daarom is roeien ook heel geschikt voor oudere personen of mensen die last hebben van hun gewrichten. Roeien is een “all-in-one”Fitness!


8 Zaken die u moet weten voor u een roeiboot aanschaft > youtube

Virus Boats is een franse bouwer van moderne en klassiek gelijnde polyester en polyethyleen roeiboten voor de recreatieve roeier. Deze boten onderscheiden van de traditionele wherry’s door, bijna geen onderhoud, veel stabiliteit, weinig gewicht en hoge snelheid.

Daarnaast zijn het boten die door 1 of 2 personen geroeid kunnen worden. Hierdoor is men niet meer afhankelijk van anderen en kan er geroeid worden op ieder gewenst moment. Alle roeiboten zijn uitgevoerd met een “sliding seat,” “outriggers” en de “sculls” zijn naar keuze leverbaar in verschillende lengtes, materiaal en bladvorm.