Focus 800 DS

Serie Focus800DS Niek Goes Focus 800 DS

Op de Hiswa in Amsterdam werd in 2001 de eerste Focus 800, het prototype, geïntroduceerd en sindsdien zijn er 15 schepen gebouwd. Deze waren allemaal met een polyester romp een houten dek, en standaard  afgewerkt met teak en gelakt mahonie.

Inmiddels zijn er betere materialen en bouwmethodes zoals vinylester en vacuüm injectie en met de huidige ontwikkelingen in rompvormen waren wij van mening dat het tijd werd voor een nieuwe Focus die boven water gelijk was, maar onderwater optimaal. De romp is opnieuw getekend met hogere vrijboorden en het onderwaterschip is aangepast zodat deze meer “lift” kreeg. Door de romp in een “sandwich constructie” te bouwen is de romp lichter, stijver en sterker waardoor de voor de windse eigenschappen sterk zijn verbeterd en aan de wind zeilt de Focus droger.

Het dek is bij de nieuwe Focus 800DS nu ook van een polyester sandwich constructie waarbij de loopvlakken van antislip zijn voorzien. Het achterdek heeft nu 2 luiken, 1 voor berging en 1 voor het motorcompartiment . De dek/romp verbinding is afgewerkt met een teak stootlijst.

De kuip is ook volledig van polyester met antislip vlakken, maar is afgewerkt met teak en mahonie elementen voor de juiste uitstraling. De indeling van de kuip is zodanig dat men zelf een keuze kan maken.

Van de romp, kuip en dek zijn nieuwe mallen gemaakt zodat alle Focussen  in de basis allemaal het zelfde zijn. Met een uitgebreide optie lijst kan iedere klant zijn Focus 800 DSnaar wens laten bouwen. Denk daarbij aan teakdek, carbon mast, rolinstallaties, extra polyester of mahonie banken in de kuip en niet te vergeten, een inboard diesel motor met saildrive of elektrische aandrijving. In de Focus 800 DS kan het allemaal!!

“Single-handed sailing in style” in een “eye-catching headturner” dat is de nieuwe  Focus 800 DS.

Serie Focus800DS Niek Goes Focus 800 DS

Serie Focus800DS Niek Goes Focus 800 DS