Algemeen

De Focus 800. Een “Eye-Catcher” met super zeileigenschappen, comfortabel, stabiel, door één persoon te zeilen en niet te vergeten een mogelijkheid voor een inboard motor, diesel of elektrisch.

Op de Hiswa in Amsterdam werd in 2001 de eerste Focus, het prototype, geïntroduceerd en sindsdien zijn er 15 schepen gebouwd. Deze waren allemaal met een polyester romp en een houten dek, dat standaard was afgewerkt met teak.

Inmiddels zijn er betere materialen en bouwmethodes zoals vinylester en vacuüm injectie en met de huidige ontwikkelingen in rompvormen waren wij van mening dat het tijd werd voor een nieuwe Focus die boven water gelijk was maar onderwater optimaal. De romp is opnieuw getekend met hogere vrijboorden en het onderwaterschip is aangepast zodat deze meer “lift” kreeg. Door de romp in een “sandwich constructie” met vacuüm injectie te bouwen is de romp lichter, stijver en sterker waardoor de voor de windse eigenschappen sterk zijn verbeterd en aan de wind zeilt de Focus droger.

Het dek is bij de nieuwe Focus 800DS nu ook van een polyester sandwich constructie waarbij de loopvlakken van antislip zijn voorzien. Het achterdek heeft nu 2 luiken, 1 voor berging en 1 voor het motorcompartiment . De dek/romp verbinding is afgewerkt met een teak stootlijst.

De kuip is nu ook volledig van polyester met antislip vlakken, maar is afgewerkt met teak en mahonie elementen voor de juiste uitstraling. Van de romp, kuip en dek zijn nieuwe mallen gemaakt zodat alle Focussen  in de basis allemaal het zelfde zijn. Met een uitgebreide optie lijst kan iedere klant zijn Focus 800 DS aanpassen en mooier maken!

“Single-handed sailing in style” in een “eye-catching headturner” dat is de nieuwe  Focus 800 DS!!!