Eenheidsklasse

Voor veel zeilers wordt het steeds moeilijker om met een vaste bemanning wedstrijden te kunnen zeilen. Boten als Draken en Regenbogen hebben al gauw 3 man nodig en een aantal reserve mensen om een seizoen te kunnen plannen.

De Focus 800 is speciaal ontworpen om alleen te varen en daarom uitermate geschikt om als eenmansboot in een klasse te gaan varen. Deze eenheidsklasse kan uitgebreid worden met een handicap voor de oude modellen  en voor de schepen die een aandrijving onder water hebben.

De komende jaren willen wij proberen om zoveel mogelijk eigenaren bij elkaar te krijgen om in onderling verband de eerste stappen te zetten naar een eenheidsklasse en een klasse vereniging. Een prachtige manier om met gelijk gestemde mensen op het water competitief bezig te zijn en op de wal een fijn sociaal gebeuren op te zetten.

De wedstrijd uitvoering is gelijk aan de basis uitvoering maar kan uitgebreid worden met meer trimlijnen zoals onderlijk strekker, cunningham -hole, neerhouder en barberhaulers.

Kortom, wedstrijd zeilen geeft een extra dimensie aan de comfortabele en uiterst stabiele Focus 800!