Kiel Midzwaard

In Nederland kennen we veel ondiepe gebieden, zowel op het binnenwater als de Zeeuwse wateren en de Wadden. Een kiel/midzwaard is hiervoor ideaal en daarnaast kan de Focus ook nog makkelijker op een trailer vervoerd worden.

De kiel is gevuld met loodballast voor de nodige stabiliteit en het zwaard is in brons gegoten , zodat er geen corrosie kan ontstaan.

Het zwaard zit met een staaldraad aan een hydraulische cilinder en kan handmatig ( optioneel is elektrisch ook mogelijk) omhoog gepompt worden. Door de schakelaar om te zetten zakt het zwaard door haar eigen gewicht naar beneden. Bij eventueel aan de grond lopen kan het zwaard vrij in de kielkast scharnieren. De gehele kielkast is waterdicht en zit onder de kuipvloer,  zodat de kuip vrij blijft!

Het roerblad is scharnierend aan een speciaal geconstrueerde holle as. Hierdoor loopt een lijn waarmee het roerblad naar beneden wordt getrokken. Deze lijn zit op een klem met een quick-release die, bij plotselinge belasting, los schiet waardoor het roerblad omhoog klapt.

De kiel/midzwaard uitvoering is optioneel.